Dag van de ZZP-er, verslag van Dinanne Kraal - Lanjouw

Op zaterdagmorgen 13 april reden Geke (mijn vriendin fotograaf) en ik naar Nijkerk om de dag van de ZZP-er bij te wonen. Bijna daar stonden we helaas even in de “file”, maar ach we waren met z’n tweetjes en dat is altijd gezellig.Er waren blijkbaar, op dezelfde locatie, 2 evenementen georganiseerd. Dus ontzettend druk, zoeken naar een plekje voor de auto.

Eenmaal de auto geparkeerd….selfie voor de deur en hup naar binnen. Bij het aanmelden kreeg je een badge met daarop je QR-code van je LinkedIn. Zo kon je netwerken en een connectie maken via LinkedIn.

Kopje koffie en thee met allemaal lekkernijen stonden klaar. Echt de catering was top!

Tijdens het pakken van een kopje koffie zagen we dat je een foto van jezelf kon laten maken. Ach dachten we…..dat doen we even.

Een super leuke fotograaf (Remco Gerritse) maakte de foto. Wat wij niet wisten, wat ook niet werd gezegd, is dat dit voor FOTY Awards was. Daar kwamen we later achter toen wij ons beide in gingen schrijven voor de FOTY Awards.

Daarna liepen we door naar ’t Theater. Dagvoorzitter Peter Heerschop sprak hier een aantal mensen van ZZP-Nederland en van FOTY Awards. Persoonlijk vond ik dit een wat te lang saai praatje.  Maar dat kan natuurlijk ook helemaal aan mij liggen….haha….

Na deze opening hadden wij gelijk alweer lunchpauze. Ook hier was de catering weer erg goed. Lekkere keuzes en ook genoeg. Geke en ik gingen aan een tafeltje staan en al snel kwamen er 2 dames bij ons staan om te praten. Na wat heen en weer te hebben gekletst zijn we doorgegaan op het informatieplein naar oa ICM opleidingen (https://www.icm.nl). Gezellige dames en leuke info hebben wij meegekregen en wie weet gaan we hier tzt iets mee doen.

En verder hebben we hier nog even rondgeneusd, maar niets concreets.

Lunch was voorbij !

Wij hadden ons ingeschreven voor de presentatie van Marjolein Bongers: Verleidt je klant. Wees ook op LinkedIn interessant.

Dit vonden wij beide erg interessant. Een leuke dame die op een fijne manier presenteert. De tijd vloog voorbij en de informatie (tips&tricks) die ze vertelde waren voor ons echt wel van meerwaarde!

Daarna weer even tijd voor een kopje koffie/thee met wat lekkers om vervolgens naar de volgende presentatie te gaan. Dit was van Roland Tameling: Zicht op jouw zaak: durf jezelf te laten zien!

Persoonlijk vond ik dit een wat tegenvaller. Voor mij bracht het niets nieuws. Ook werd ik hier verder niet extra gemotiveerd van. Hij deed het verder leuk hoor, maar deze presentatie had voor mij geen meerwaarde. En dat had ik zo gehoopt, want ik wil mijzelf wel durven te laten zien.

Helaas….

 

En daar was alweer de dagafsluiting die door Peter Heerschop werd begeleidt. Na de dagafsluiting zijn wij naar de netwerkborrel geweest. Hier en daar wat mensen gesproken. Op het laatst kwam er nog een leuke dame naar ons toe. Contact gemaakt via ons persoonlijke “naamkaartje”. Ik heb zelfs met haar een zoom ingepland.

Van netwerken kwam verder niet heel erg veel. Ik had ook niet echt verwachtingen, maar ergens had ik waarschijnlijk toch iets anders verwacht…..haha….. We misten iets van een frisse wind aan energie ofzo. Ik kan er niet echt de vinger op leggen.

Mocht ik (of wij) volgend jaar weer gaan, dan hoop ik dat je voor meerdere presentaties in mag schrijven.  Geen idee of dit überhaupt technisch mogelijk is, maar meerdere sprekers horen zou wel erg leuk zijn.  Want ik had wel graag naar nog 2 sprekers willen gaan.

Wie weet komt er volgend jaar weer iets wat interessant lijkt qua sprekers/agenda!

Zo ja, dan zal ik wellicht weer heengaan.