Les in “Succesvolle acquisitie”

Les in “Succesvolle acquisitie”

ZP Meppel had voor zijn leden weer een interessante training georganiseerd. Dit keer over acquisitie, voor veel zelfstandigen een lastig ding. Gastspreker/trainer deze ochtend was Sander Bennink van Payned in Staphorst.
We werden hartelijk ontvangen in de pyramide van Payned waar Sander vertelde hoe ze begonnen zijn vanuit een garage en op een gegeven moment uit hun jasje groeiden. Via een makelaar kwamen ze bij dit unieke pand terecht. Omdat het pand veel meer ruimte biedt dan Payned zelf nodig heeft, kunnen onderin de pyramide zp’ers hun gasten ontvangen of zelfstandig werken.
Sander is iemand bij wie acquisitie in het bloed zit. Hij vertelde hoe ze op een goede dag waren begonnen met het schrijven van hun boek; “Koud, Kouder, Koudst”, gewoon om hun specifieke kennis en vaardigheden op papier te zetten. Hij adviseert elke zelfstandige een boek te schrijven om je expert status te laten zien.
Met het boek als leidraad vertelde hij hoe je de stappen doorloopt om van koude acquisitie uiteindelijk te komen tot een commerciële actie. Uiteraard te beginnen bij het product dat je wilt aanbieden, bepalen van je doelgroep, segmenteren op regio, wat is het probleem dat je wilt oplossen, wat zijn je USP’s, wat is een geschikt moment, waar gaan je vooronderzoeken over, etc. Als je weet hoe je het aan moet pakken, en wat je wilt vertellen, dan is het ook niet moeilijk.
Na de workshop konden deelnemers het boek voor een speciale prijs meenemen.
Het was een nuttige, gezellige, maar vooral ook een leerzame ochtend. Of, zoals Inge Vos van Summed zei: “Gisteren liep ik nog vast en nu heb ik weer voldoende inspiratie om aan de gang te gaan!”
Ben jij er de volgende keer ook bij als ZP Meppel weer een training of workshop organiseert?