Nieuw Bestuur ZP Meppel

Nieuw Bestuur ZP Meppel

Sinds 1 maart 2021 heeft ZP Meppel een nieuw bestuur. 

  • Olaf Agterbosch: voorzitter
  • Cary Olinga: penningmeester
  • Frank van Bergen: algemeen bestuurslid

Inmiddels zijn de formaliteiten voor de overdracht van het bestuur vrijwel afgerond, zodat het nieuwe bestuur uit de startblokken kan. Het bestuur stelt zich graag voor.

Olaf Agterbosch - Voorzitter

Olaf Achterbosch Voorzitter ZP Meppel

Brabander van geboorte, ben ik via enkele omwegen in Meppel beland. Mijn bedrijven B4unoIT en Dé IT Coöperatie heb ik sinds een jaar ook in Meppel gevestigd. In B4unoIT help ik mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een zinvolle baan in de IT. Detachering en ontzorgen van veelal zelfstandige IT professionals vanuit een netwerkorganisatie is de kern van Dé IT Coöperatie. Daarnaast hou ik me bezig met Interim Management, geef trainingen en gastcolleges en schrijf graag over mijn vak. Ik ben mijn loopbaan begonnen bij een koepelorganisatie in de zorg, heb daar de stap van PR naar IT gemaakt. Daarna een aantal jaren als Global Projectmanager bij de KLM gewerkt om vervolgens de overstap naar de consultancy wereld en van daaruit het ondernemerschap te maken.

Ik woon met Tineke, die een fysiotherapiepraktijk in Dwingeloo heeft, mijn zoon Rik en mijn tweelingdochters Irene en Esther sinds 12 jaar in Meppel. Ik vind het belangrijk ook naast mijn werk een steentje bij te dragen aan de lokale samenleving. Zo ben ik momenteel ook actief als voorzitter van de Meppeler Hockey Vereniging, ben lid van de Stuurgroep Lokaal Sport Akkoord en bestuurslid van Sportkoepel Meppel.

 

ZP Meppel vind ik een mooi platform om het potentieel aan zelfstandigen in Meppel nog beter te ontsluiten en te laten samenwerken: het geheel is groter dan de som der delen. Door een groeiend en actief netwerk van zelfstandigen, die elkaar weten te vinden voor advies, een klus, steun of gewoon een goed gesprek, zetten we ons gezamenlijk nog beter op de Meppeler kaart. Ik kijk ernaar uit jullie allemaal -wanneer dat weer kan- te ontmoeten en nog beter te leren kennen. Samen maken we ZP Meppel!

Cary Olinga - Penningmeester

Cary Olinga - Penningmeester

Mijn naam is Cary Olinga, 60 jaar en getrouwd met Danny. Samen hebben wij 2 volwassen kinderen. Het grootste deel van mijn leven heb ik Danny ondersteund in de bedrijfsvoering van onze McDonald’s restaurants door de administratie op mij te nemen. Toen vond ik het altijd al leuk om collega’s te helpen bij het opzetten van de boekhouding. Nog steeds krijg ik te horen hoeveel ze daar toen aan hebben gehad.

Sinds medio 2018 ben ik voor mezelf begonnen als administrateur om zo met mijn kennis kleine ondernemers te kunnen helpen bij de boekhouding en belastingaangiftes. In november 2018 ben ik lid geworden van ZP Meppel om zo andere ondernemers te kunnen ontmoeten en ben ik gelijk toegetreden tot de commissie administratie onder de bezielende leiding van Algert. Ik heb mij voornamelijk bemoeit met de ledenadministratie, maar de stap tot het penningmeesterschap is natuurlijk niet zo groot.

 

Ik hoop samen met het nieuwe bestuur en jullie ZP Meppel groot te kunnen maken. Er blijken nog veel zelfstandige professionals in onze regio te zijn die geen lid zijn van ons mooie netwerk. Daar ligt een grote uitdaging. Elke ondernemer, groot of klein, loopt wel eens tegen problemen en met alle knowhow binnen onze organisatie van moeten wij elkaar dan toch kunnen helpen.

Frank van Bergen - Algemeen Bestuurslid

Frank van Bergen Algemeen Bestuurslid

Ik ben van origine een echte Meppel. Geboren in het ziekenhuis in Meppel en opgegroeid tussen de wijnflessen van Wijnhandel De Moor. Het ondernemerschap is mij al vroeg bijgebracht en dat heeft mij er ook toe gebracht om 13 jaar geleden voor mijzelf te gaan werken. in mijn dagelijkse leven ben ik interim manager of consultant op het gebied van klantenservice omgevingen. Ik doe dit met Veel plezier en werk op dit moment voor Proximus (Brussel)

Privé woon ik samen met mijn 2 kinderen Bart en Annemarie en Ik heb een vriendin zij is huisarts en woont in Tuk.

Ik ben al meer dan 4 jaar lid van ZP Meppel en vol me altijd erg verbonden met de club. Door mijn opdrachten vaak ver weg, en ook mijn verhuizing naar Steenwijk was ik even iets minder actief, maar nu ik weer volledig in Meppel woon en mijn privé omgeving rustig is, heb ik veel zin en energie om weer een mooie bijdrage te leveren aan onze vereniging.

Voor mij is ZP Meppel:  gezelligheid, leren van en met elkaar en elkaar iets gunnen. Ik hoop jullie snel te ontmoeten.

We willen onze oud bestuursleden bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Om dat te onderstrepen is het eerste besluit van het nieuwe bestuur: oud-bestuurslid en medeoprichter Algert Uiterwijk Winkel te benoemen tot erelid en oud-bestuurslid Claire Compagner tot lid van verdienste. Beiden: van harte gefeliciteerd en dank voor alles!

Het woord aan onze oude bestuursleden Algert en Claire

Beste Allemaal,

Soms is er een tijd van komen en een tijd van gaan. Het moment om te gaan is voor mij aangebroken. Voor mij persoonlijk ontstaat er ruimte om andere leuke dingen op te pakken en voor jullie ruimte om met een nieuw bestuur verder te bouwen aan ZP Meppel. En wat ben ik blij dat we het stokje met een gerust hart kunnen overdragen. Ik heb er alle vertrouwen in dat er weer mooie ontmoetingen zullen ontstaan en verheugd me er dan ook op om iedereen weer te zien. Ik wil jullie bedanken voor het vertrouwen, de fijne samenwerkingen en tot snel! 

Groeten Claire

Hallo allemaal,
 
Hoe het leven soms een loopje met je neemt. In de eerste gesprekken overde mogelijkheid om een netwerk voor ZZP-ers op te zetten kwam aan mij de vraag of ik daar niet ook aan mee wilde doen. Zo ben ik bij de oprichting betrokken en kwam ik in het bestuur.  En toen “Jij doet toch ‘iets’ met boekhouden, wil jij penningmeester zijn?”  Nou, daar zat ik dan. En niet van plan om weer te vertrekken.

zo, en dan komt ook het moment dat je zelf eens moet nadenken of je niet ‘over de datum’  bent. Na Liesbeth was het mijn beurt om plaats te maken, maar Corona gooide roet in het eten en zo bleven Claire en ik als bestuurder stug doordoen. Best lastig soms, maar in een tijd dat er juist veel behoefte was aan saamhorigheid konden we het ook niet loslaten. Gelukkig was er een kleine kern van vrijwilligers die ons heel erg gesteund hebben.De tijd vloog voorbij. Bestuursleden kwamen en gingen, dat gaat nu eenmaal

Toen wij voor onszelf het besluit uitgesproken hadden dat het tijd is om ermee te stoppen, wilde dat toch nog niet erg lukken want wie gaat het dan overnemen? Het bleef er dus een beetje bij en daarom hebben we uiteindelijk, een beetje wanhopig ook,  de knuppel in het hoenderhoek gegooid en een datum gesteld: na 28 februari stoppen we ermee. Klaar.

Fijn om te ontdekken dat er nog heel veel enthousiasme is om te zorgen dat ZP Meppel blijft voortbestaan. We hebben nu weer een bestuur, maar ineens zijn er ook heel veel namen komen bovendrijven van mensen die wel ‘iets’ voor ZP Meppel willen doen. Dat is mooi. Dit is ook precies waar het bij een club als de onze om draait: Je doet het niet alleen.
Ik wens Cary, Olaf en Frank succes met het besturen van ZP Meppel, fijn dat jullie het van ons overnemen, en alle vrijwilligers heel erg bedankt voor de inzet. Aan iedereen “Tot ziens, hopelijk zien we elkaar binnenkort weer”.
 
Algert