Blog; Zeven weken van een ondernemer

Blog; Zeven weken van een ondernemer

Begin september heb ik nog wat afspraken staan en daarna is mijn agenda leeg en komt er even niets in mijn mailbox. Hmm, dat heb ik eerder gehad, ik word niet meteen onrustig. Ik besluit mijn to-do list maar weer eens af te werken, wat meer fluit te gaan studeren, wat actiever te gaan netwerken, met wat mensen af te gaan spreken en meer te gaan sporten. Dit leidt tot een verrassende periode.

Ik ga naar een inspiratiesessie ‘Lef tonen!’ door Pauline de Wilde (georganiseerd door ZP Meppel) waar ik weer een schop onder mijn kont krijg om nog meer lef te tonen. Dat heb ik afgelopen jaren al best vaak gedaan, maar het kan altijd beter natuurlijk. Pauline vertelt persoonlijke anekdotes die me weer leren: niemand is perfect, als je lef toont, ga je soms op je bek, maar je bereikt ook meer dingen dan wanneer je geen lef toont.
Ook mogen we anderen in de zaal een briefje geven met daarop kwaliteiten van de ander waarvan wij denken dat ze die hebben. Puur op basis van de eerste indruk. Ik krijg twee kaartjes. Een met ‘intelligent’ en een met ‘heel stipt – punctueel werken’. Mijn avond is goed 😊 Aan mijn kledingstijl zien ze het niet af (ik draag een spijkerbroek met een zwart-wit gestreepte a-symmetrische hoodie en zwarte lakschoenen). Blijkbaar straal ik dan toch deze kwaliteiten uit (want het klopt inderdaad, als ik van mezelf mag zeggen dat ik intelligent ben 😊).

Dus…
Tijdens mijn supervisietraject, dat ik enkele jaren geleden volgde, maar dat zo’n indruk heeft gemaakt dat ik er nog regelmatig aan denk, heb ik geleerd om (nog meer) pro-actief te zijn. De opsomming hierboven zegt mij dat dat inmiddels wel gelukt is. Ik ben pro-actief, toon lef, heb even minder werk te doen (gelukkig geef ik wel mijn wekelijkse fluitlessen en heb ik wat concerten te spelen), maar ga niet bij de pakken neerzitten (ook al baal ik soms echt wel dat ik het niet drukker heb!). Ik neem de tijd om na te denken, werk gerelateerde literatuur te lezen en ideeën uit te werken.

Ik ben weer klaar voor wat nieuws!

Lees hier de volledige blog van Petra van den Dolder

Deelnemer van ZP Meppel