ZPM avond; Digitaal samenwerken

ZPM avond; Digitaal samenwerken

De vele mogelijkheden van Google. Daar ging de ZPM avond over. Frank van Bergen had vooraf al goed nagedacht over wat hij wilde vertellen en laten zien. Omdat iedereen zijn/haar laptop had meegenomen, konden we ook meteen de dingen uitproberen die hij ons liet zien.

Frank heeft onder andere laten zien hoe je gemakkelijk een factuur kunt maken in een Excel-achtige omgeving in Google die je daarna naar de klant stuurt. Google is handig als je bestanden wilt delen en het is wat laagdrempeliger dan Office 365. Wat ook makkelijk is, is de mogelijkheid om zelf een vragenlijst/enquête aan te maken in Google. Je kunt dit soort zaken één keer aanmaken en keer op keer gebruiken om aan klanten of prospects te sturen.

In veel gevallen is het maken van een activiteiten-/actielijst nuttiger dan het maken van notulen. Als tijdens een vergadering een dergelijke lijst in Google wordt bijgehouden, kan hij na afloop meteen met de aanwezigen worden gedeeld. Dat bespaart tijd.

Naast genoemde mogelijkheden kan Google nog veel meer. En: het is gratis! Er is ook een professionele betaalde versie die je onder anderen de mogelijkheid biedt om zo’n 15 Gb aan bestanden op te slaan.

We kijken terug op een leerzame avond.