ZPM avond “Je zakelijke spiegel”

ZPM avond “Je zakelijke spiegel”

Donderdag 17 mei waren we tijdens de ZPM avond te gast bij Saskia en Gijs boven het stationsgebouw. De avond was voorbereid door Frank Visser met als thema “Je zakelijke spiegel”

Na een introductie door Algert van nieuw bestuurslid Wim Meijer en gast Hilde Jagerman werd het stokje door Frank overgenomen.

Frank begon de avond door een verhaal voor te lezen over een vrouw die na een succesvolle periode in de internationale bankwereld op een dag erachter kwam dat ze eigenlijk op 12 jarige leeftijd al advocaat wilde worden en besloot dit alsnog te worden. De ondertoon was dat je nooit te oud bent om een zakelijke keuze te maken waar je gelukkig van kan worden. Frank zelf onderstreept dit door aan te geven ook nog een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dapper Frank en vooral succes met je nieuwe uitdaging.

Daarna kregen we allen een vragenlijst van Frank, welke we voor ons zelf konden invullen. Met vragen als; Welk cijfer geef je je zelf? Wat speelde daarbij door je hoofd? Ben je gelukkig met je keuze als ondernemer? Welk doel had je voor ogen? Ben je tevreden? Moet je in actie komen en heb je daar hulp bij nodig? En als uitsmijter, Wat zou je willen horen als mensen naast je kist zouden staan?

Zeer persoonlijke vragen, welke zeker tot denken zetten en een spiegel zijn voor ons allemaal.

Nadat we deze vragen hadden beantwoord werd er ruimte gegeven om hier iets over te roepen. Wat opvalt is dat veel van ons wel doelen hebben gesteld of nog steeds stellen en heel goed weten waar een en ander beter kan, maar slecht in actie komen om het op te pakken. Een mooi open gesprek ontstond wat ons als ZP’ers weer dichter bij elkaar heeft gebracht.

Weer een prachtige avond, die we graag met meer willen delen; Wie volgt?