Vinho Bio

De ZP Feestdagen aanbieding van Vinho Bio is een duurzame draagtas met daarin 2 Pure Portugese kwaliteitswijnen met daarbij 2 ansichtwijnkaarten met achterop beschrijving van de achtergrond van de wijn en de Portugese biologische wijnboer.

Nu van 32,50 voor 30 Euro inclusief BTW. 

Keuze uit 8 wijnen.

 1. Cepa Pura – Op Frans en Amerikaans opgevoede Cepagewijnen; dus 1 druivensoort in de fles. Biologisch en veganistisch gecertificeerd Vinho Regional de Lisboa van Quinta do Montalto. (Wijnen 1 t/m 4)

  1. Baga (Tanninerijk; Karakter)
  2. Touriga Nacional (Aromatisch, Koninginnedruif)
  3. Syrah (Ha, Portugees dit keer!)
  4. Aragonez (Synoniem =Tempranillo = Tinta Roriz

 

2 . Quinta do Romeu – Tinto  (wijn 5) – Uit de Douro Superior het terroir wordt beschouwd als het beste van de bekende Douro DOC met een blend van de typische Douro kwaliteitsdruiven. Al 5 generaties gemaakt door de familie Meneres in het uiterste noordoosten.

 

 1. Quinta da Palmirinha – Misschien wel de meest unieke wijnboer uit de Vinho Verde; pionier en zeventiger Fernando Paiva; hij was al de eerste Biodynamische gecertificeerde wijnboer in Portugal, vanaf 2017 voegt hij geen sulfieten meer toe en gebruikt nu de bloem van de tamme kastanje als anti-oxidant.  Keuze uit 2 witte droge frisse wijnen (wijn 6) Blend (Arinto met Azal) of de druivensoort Loureiro als cepagewijn (wijn 7)

 

 1. Vinha da Malhada Espumante Rose Bruto (wijn 8) – oftewel een droge feestelijke bubbel – ook passend bij vele gerechten. Deze biologische en veganistische gecertificeerde Espumante uit de wijnstreek Vinho Regional de Lisboa is volgens dezelfde traditionele wijze als een Champagne bereid en in dit geval van de Portugese Baga kwaliteitsdruif.