Ontbijtsessie met winstadviseur Annet Zoer

Vanochtend een ontbijtsessie plaats met winstadviseur Annet Zoer, bij   café Oasis. Annet ging dieper in op het concept van “Profit First”. Terwijl de deelnemers genoten van een uitgebreid ontbijt, onthulde Annet de meerwaarde van het hebben van meerdere bankrekeningen en het belang van het focussen op winst als primaire drijfveer in de bedrijfsvoering.

Aanvankelijk was er een algemene houding van “ik doe het op mijn manier” onder de aanwezigen. Echter, naarmate de presentatie vorderde, werd het merkbaar stiller en luisterde iedereen aandachtig. En niet zonder reden; Annet’s inzichten bleken voor velen een eye-opener te zijn.

De methode “Profit First” is gebaseerd op enkele cruciale principes. Een daarvan is het omkeren van de traditionele formule waarbij opbrengsten en kosten voorrang krijgen, om juist te focussen op winst. Dit wordt verder versterkt door het principe van ‘kleine bordjes’, wat inhoudt dat beperkingen kunnen helpen bij het efficiënter toewijzen van middelen.

Andere belangrijke thema’s waren de juiste volgorde in je financiële huishouding, het vermijden van financiële verleidingen en het belang van een stabiel ritme in je uitgavenpatroon.

Als kers op de taart konden de deelnemers zelf aan de slag met het vullen van bekertjes, die de verhoudingen tussen winst, salaris, belasting en kosten vertegenwoordigen. Deze praktische oefening bood iedereen de mogelijkheid om de theorie direct in praktijk te brengen en met een frisse blik naar hun eigen financiële situatie te kijken.

 

In een notendop, de ochtendsessie met Annet Zoer bood de deelnemers waardevolle inzichten en praktische handvatten om hun financiële huishouding effectiever te beheren. Een ding is zeker: Profit First is een methode die serieuze overweging verdient voor iedereen die zijn of haar bedrijf op een duurzame manier winstgevend wil maken.